Vrolijke verkleed-vleugels

Ik kwam een keer hele mooie gekleurde vleugels tegen op internet, onder andere op deze site. Die wilde ik ook wel hebben!

Het was gelijk een mooie gelegenheid om eens wat te doen met al die stofjes die ik in de loop van de tijd heb verzameld (maar haast nooit wat mee doe).

De omschrijvingen van hoe je de vleugels nou precies aan je armen maakt waren niet heel duidelijk (om je nek knopen leek me niet fijn). Ik heb daarom gaandeweg bedacht hoe ik het wilde doen.

De ondergrond heb ik gemaakt van een soort vitrage die ik eens had gekocht om te gebruiken voor een zeefdruk-experiment. (wat ik nog steeds wil doen). Daarna eerst maar eens de “veren” knippen. Wat een werk! Ik heb katoen en andere niet rekbare lapjes gebruikt. Ik hoop maar dat het niet te veel gaat rafelen.

           

 

 

 

 

 

Toen ik alle rijen had, ben ik onderaan begonnen met vastnaaien. Tijdens het vastnaaien bleek dat ik nog een rij “veren” nodig had. Toen alles er eindelijk opzat heb ik de buitenranden gezigzagd. Om het een beetje mooi af te werken heb ik de rand afgewerkt met biaisband. Voor de bovenrand heb ik rekbaar biaisband gebruikt. Dit leek me wel lekker zacht in je nek (plus dat ik geen normaal biaisband had in rood).

Ik heb er aan beide kanten een kort soort mouw aangemaakt en een lusje voor je handen. Echter bleek het midden dan helemaal naar beneden te zakken. Daarom heb ik nog een lang lint in het midden van de bovenkant genaaid. Dit kan om je nek, maar kan ook onder je armen door en dan een knoop op je rug.

Ik zou het niet snel nog een keer doen (want het was een hoop werk, met het gevaar dat alles binnenkort lelijk uitgerafeld is) maar het is wel de moeite waard geweest!